פנדה מדיה » ניהול/תחזוקת אתרים בוורדפרס

ניהול/תחזוקת אתרים בוורדפרס

כל בעל אתר וורדפרס יודע שניהול האתר זאת לא פעולה של שגר ושלח ויהיו פעולות שנצטרך לבצע באופן קבוע על מנת לוודא שהאתר עובד באופן תקין.

שמירה על עדכון האתר, עדכון תוספים ותבניות, הוספת תוכן חדש, והבטחת שהאתר שלך מאובטח ומוגן מפני התקפות זדוניות הם כולם היבטים חיוניים לתחזוקת אתר וורדפרס מצליח.

בעולם הדיגיטלי המהיר של היום, תחזוקה שוטפת של אתרים היא במיוחד כאשר מדובר על אתרים שנבנו בוורדפרס זה פשוט חובה ובמאמר הזה נלמד איך לבצע את התחזוקה בצורה המיטבית ולמה בכלל אנחנו רוצים לתחזק את האתר.

ניהול/תחזוקת אתרים בוורדפרס

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

החשיבות של תחזוקת אתרי וורדפרס

תחזוקת אתר וורדפרס חיונית לבריאות והצלחת העסק והאתר בטווח הרחוק. בניית האתר היא רק ההתחלה, ולאחר שהתהליך הסתיים יש צורך לבצע תחזוקה שוטפת.

אנחנו נרצה לבצע תחזוקה של האתר מבחינת הנושא של קידום האתר בגוגל ועל מנת לדאוג לצד של SEO אנחנו נרצה ליצור תכנים חדשים ולדאוג לעדכן את האתר לעיתים קרובות.

על מנת לקדם את האתר יש צורך ליצור לפחות מאמר אחד בחודש וגם להשתדל לקבל קישורים חיצוניים מאתרים אחרים.

הנושא השני הוא אבטחה – ללא עדכון ותחזוקה של המערכת, תוספים ותבניות האתר שלנו לא יהיה מעודכן ובאמצעות תחזוקה שוטפת של לפחות פעם בחודש נוכל להקטין את הסיכוי שהאתר שלנו ייפרץ.

בנוסף לנושא של תחזוקה ושיפור SEO אנחנו תמיד גם נרצה לשפר את העיצוב ולהפוך את חווית הגלישה לנוחה יותר וזה חשוב לא פחות מכל שאר פעולות התחזוקה בעיקר בגלל שהתחום של בניית אתרים משתנה בקצב מהיר במיוחד.

ביצוע עדכונים לאתר, לתוספים ולתבנית

בתור התחלה אנחנו חייבים לבצע עדכון לעדכוני הליבה של וורדפרס. עדכונים אלה יכולים לתקן בעיות אבטחה קריטיות ולשפר את הביצועים של האתר. בשונה גם מעדכונים של רכיבים אחרים בדרך כלל העדכון למערכת יציב וגורם לבעיות רק לעיתים רחוקות.

חשוב לגבות את האתר שלך לפני החלת עדכונים, מכיוון שלפעמים עדכונים עלולים לגרום להתנגשות עם תוכנות אחרות או לשנות את הפונקציונליות של האתר ועל עדכונים נדבר יותר בהרחבה בהמשך.

ביחד עם עדכוני הליבה של וורדפרס נרצה גם לעדכן את התוספים, ואת תבנית העיצוב וכאן פוטנציאל הנזק הוא קצת יותר גדול מעדכונים של המערכת של וורדפרס.

כלל האצבע הוא להמתין יום או יומיים לאחר שחרור העדכון, מכיוון שהוא נותן למפתחי תוכנה זמן לתקן את כל הבעיות הקריטיות שזוהו באופן מהיר.

כחלק מהתהליך של עדכון האתר חשוב גם לבצע תהליך של ניהול שרתים, במיוחד כאשר אתם מנהלים כמה חבילות אחסון ואתם מנהלים כמות גדולה של אתרים.

כחלק מהתהליך של ניהול שרת האחסון נרצה לוודא שאנחנו לא עוברים את משאבי האחסון, נרצה לוודא ששרת האחסון מעודכן לגרסת ה-PHP החדשה ביותר ושאין לנו תקלות מצד השרתים שיגרמו לנפילות של האתר.

החשיבות של ביצוע גיבויים לאתר

לגיבויים יש תפקיד מכריע בתחזוקת אתר וורדפרס. מכיוון שבעלי אתרים מעדכנים באופן קבוע את התוכן שלהם, גיבוי מבטיח שלא יאבדו נתונים במקרה של אירועים בלתי צפויים.

רוב שרתי האחסון האיכותיים יציעו לכם גיבויים יומיים אוטומטיים למשך תקופת זמן מסוימת ועדיף שהתקופה הזאת תהיה כמה שיותר גדולה (לפחות 14 ימים). גיבויים אלה צריכים להיעשות מבלי לשבש את חוויית המשתמש או לגרום להשבתה של האתר.

בכל מקרה של בעיות באתר, ניתן להשתמש בגיבויים כדי לחזור לגרסה הקודמת בבטחה. הבעיות של האתר יכולות להגיע ממצבים שבהם אנחנו מעדכנים את האתר והמערכת או במצבים שבהם האתר נפרץ.

על ידי שימוש בגיבויים נוכל לוודא שאם יש תקלה באתר תהיה לנו את היכולת לבצע שחזור לאתר לזאת הדרך הטובה, הקלה והמהירה ביותר למזער נזקים ולהחזיר את האתר לקדמותו במקרה של בעיה חמורה.

שתפו את המדריך באתרי המדיה החברתית וזכו לברכה:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין
כלי נגישות